Appelez nous au : 04 67 04 46 76
Retour

Rouge Cerise

Millésime disponible: 2016

Appelation : IGP Oc

Cépages: Cabernet Franc (70%), Merlot (15%), Syrah (15%)

Rendement : 40hL/ha

Terroir : argilo-calcaire

Vinification : Vendanges mécaniques. Egrappage total. Vinification traditionnelle en cuve inox thermo-régulée. Elevage en cuve pendant 6 mois.

Note de dégustation : Belle robe brillante et soutenue aux reflets rubis. Nez flatteur où se mêlent la framboise et le chocolat, la fraise et la menthe poivrée. Bouche élégante avec des tanins fondus. Prédominance des notes de fruits rouges (framboise, fraise « Mara des Bois ») et d'épices (poivre).

Accord : Idéal sur des viandes rouges et des volailles.

Garde : 1 à 7 ans.

Température de service : 14 à 16°

 

Designation: Protected Geographical Indication Oc

Grape varieties : Cabernet Franc (70%), Merlot (15%), Syrah (15%)

Yeld: 40hL/ha

Soil: Clay-limestone

Production Notes: Mechanical harvest. Total destemming, temperature-controlled fermentation in stainless steel vats.Maturing in vat for 6 months.

Tasting notes :  Beautiful bright colour with ruby highlights. Flattering nose with strong presence of raspberry and chocolate, strawberry and peppermint.

In mouth very pleasant wine with melted tannins. Vibrant flavours including raspberry, strawberry « Mara des Bois » and pepper.

Cellaring Potential: 1- 7 years.

Food match : Red meat, poultry dishes

Serving temperature : between 14°C and 16°C

Prenez contact