Appelez nous au : 04 67 04 46 76
Retour

Les 3 Pointes

Millésime disponible : 2016

Appellation : IGP Oc

Cépages : Merlot (70%), Cabernet Sauvignon (30%)

Rendement : 60hL/ha

Terroir : Argilo-calcaire 

Vinification : Vendanges mécaniques. Egrappage total. Vinification traditionnelle en cuve inox thermo-régulée. Elevage en cuve pendant 6 mois.

Note de dégustation : Belle robe grenat. Nez fruité et généreux (cerise, mûre, poivre noir). Bouche équilibrée avec des notes de fruits confiturés et des tanins soyeux.

Accords : Idéal sur des tapas, des grillades, et des viandes rouges.

Température de service : entre 14 et 16°C

Garde : 1 à 5 ans. 

 

Designation : Protected Geographical Indication Oc

Grape varieties : Merlot (70%), Cabernet Sauvignon (30%)

Yield : 60hL/ha

Soil : Clay-limestone

Production Notes: Mechanical harvest. Total destemming, temperature-controlled fermentation in stainless steel vats. Maturing in vat for 6 months.

Tasting notes : Beautiful garnet colour. Fruity and generous nose (cherry, blackberry, black pepper).

Balanced palate with jammy fruit flavours and silky tannins.

Serving temperature : between 14°C and 16°C.

Cellaring Potential: 1- 5 years.

Food match : Antipasti, barbecue, and red meat.

Prenez contact